• Pappa håper du besøker oss når du kommer tilbake til jorden, sa kronprinsesse Victoria til Christer Fuglesang i et TV-intervju.

Invitasjonen kom under et direktesendt intervju på svensk TV4 i kveld. Prinsessen fikk ta over rollen som programleder, og stilte astronauten en rekke spørsmål.

Hun ville blant annet vite hva som har vært den sterkeste opplevelsen og hva som har vært vanskeligst i løpet av dagene i rommet.

– Det sterkeste er at man kan reise rundt jorda på 90 minutter, og hvor tydelig man ser atomsfæren, hvor tynn den ser ut til å være, svarte Fuglesang.

Han la til at det har vært et hardt arbeidstempo i Den internasjonale romstasjonen, som går i bane rundt jorda.

– Speisa fest

Fuglesang fikk også en invitasjon til slottet i Stockholm i løpet av samtalen, som ble sendt direkte på svensk TV 4.

– Det er pappa, kongen, som håper at vi får et besøk av deg når du får mulighet og er tilbake på jorda, sa Victoria.

– Det blir en speisa fest, forsikret kronprinsessen, med et ordspill på det engelske ordet for verdensrommet.

Den svensk-norske astronauten takket ja, og sa han har en spesiell gave han vil gi til kong Carl Gustaf.

Frisbee-rekord

Nærings-, og for anledningen også rom-minister Maud Olofsson var også med i samtalen, og lurte på hva Fuglesangs astronautkollegaer syntes om elgpølsa han har tatt med seg ut i rommet. Astronauten forsikret at pølsa var blitt godt mottatt.

Til slutt hadde Fuglesang i oppdrag å sette ny frisbee-rekord på direkten. I den vektløse romstasjonen var det ikke vanskelig å få plastplaten til å sveve, og verdensrekorden ble slått på første forsøk.

I ROMMET: Christer Fuglesang ble intervjuet direkte på TV fra verdensrommet - av kronprinsesse Victoria. Bildet er tatt i romfergen «Discovery» en av de første dagene etter oppskytingen.
NASA TV