Kolberg var tirsdag kveld til stede på Socialdemokraternes valgvake i København.

– Stemningen er avventende, sier han til NTB.

– Vi konstaterer at den borgerlige regjeringen fortsetter, men det sosialdemokratiske partiet har drevet en god valgkamp, og det tegner veldig godt for det neste valget, sier Kolberg videre.

Aps partisekretær frykter at Danmark vil føre en fortsatt streng innvandringspolitikk.

– Valgresultatet betyr at Danmark vil få en fortsatt sterk høyredominert regjering, som til dels vil føre en innvandringspolitikk som er blant Europas mest restriktive. Videre vil det bli gjennomført skattelettelser i stedet for satsing på fellesgoder. De borgerlige partiene gikk til valg på det og har nå fått tilslutning fra velgerne, sier Kolberg.

Aps søsterparti Socialdemokraterne oppnådde 25,5 prosent av stemmene og måtte tåle en liten tilbakegang på 0,3 prosentpoeng og et tap av to mandater. Kolberg viser til at venstresiden likevel totalt sett har gjort det bra.

– Sosialistisk Folkeparti har gått tydelig fram, og venstresiden har samlet sett gått fram. Likevel har regjeringspartiene fortsatt flertall. Men venstresidens framgang betyr at regjeringens grunnlag er svekket fordi Ny Alliance er på vippen, sier Kolberg.