I Sverige, som i Norge, blir representanten i årets Melodi Grand Prix valgt gjennom omreisende delfinaler. Disse sendes på den svenske rikskringkastingen SVT, og TV-seerne bestemmer hvem som går videre.

Den svenske avisen Expressen har fulgt delfinalene, og hevder i dag at det bak kulissene handler om fyll, sex og kokain.

Kokain på toalettene

Etter showene drar artister, bransjefolk og journalister på nachspiel. Expressens journalister har funnet spor av kokain på toalettene, ved å ha med seg utstyr som gir utslag ved kontakt med narkotika.

— Jeg er ikke overrasket. At Melodifestivalen er et familieunderholdningsprogram, betyr ikke at det ikke kan forekomme narkotika der, sier Jörgen Nilsson ved politiet i Stockholm til Expressen.

Han vil ikke utelukke at politiets narkotikaspanere kan slå til mot programfinalen i Globen i Stockholm.

Gruppesex og piller

Svenske Se & Hör skriver i siste nummer om gruppesex og «pilleknipsing» under delfinalen i Linköping 23. februar. Journalisten som skrev saken var selv i begivenhetenes sentrum torsdag denne uken, da han strippet til undertøyet på en bar under en fest i forbindelse med arrangementet.

— Jeg vet at det finnes dop blant enkelte. Man lurer iblant på hva de går på når de har glassaktige øyne, stirre og vimser, sier Bert Karlsson til Expressen.