Interessen for å høre talen som statsminister Blair forsøker å gjenopprette sin politiske autoritet med, er så overveldende at sikkerhetsapparatet i badebyen på den britiske sørkysten er nær sammenbrudd. Vi må vente i flere timer på en sikkerhetssjekk som vanligvis tar noen få minutter.

Alle vil inn og høre Blair. Det er ikke lenger bare en tale, men TALEN, kommenterer en av de frustrerte årsmøtegjengerne i køen. En annen kaller Blair for britisk politikks svar på en rockestjerne.

Det er brukt 22 millioner kroner på sikkerheten i forbindelse med årsmøte som er Blairs tiende som partileder. Alle kloakker er kontrollert og dekslene forseglet med lakk. Politibåtene dupper i bølgene. Luftrommet over hele badebyen er stengt.

Årsmøtene til de britiske partiene har vært omgitt av heftige sikkerhetsforanstaltninger siden Thatcher-årene, da en bombe eksploderte på årsmøtet til de konservative i Brighton. Men sikkerheten virker i år mer omfattende enn noen gang.

Du kan godt regne med at det tar åtte-ni timer før du kommer inn, sier en av sikkerhetsvaktene. Da er klokken ett og det er en time igjen til Blair skal tale. Men sikkerhetsvaktene viser ingen nåde.

Heldigvis har de ikke rett heller. Etter fire timers venting kommer vi inn — bare få minutter før Blair går på talerstolen.

Jyllands-Posten/Bergens Tidende