Det er en verden full av paradokser vi lever i. Noen vil hevde at verden er syk.

Tettstedet Knutby i Sverige har blitt en turistattraksjon etter de brutale drapene og den påfølgende rettsaken mot den norske pastoren Helge Fossmo og hans barnepike Sara Svensson. Den lokale pinsemenighetens lederskikkelse «Kristi Brud» skal bli popstjerne og nå kommer altså «Knutbyspillet».

Brettspillet er laget av det svenske livsstilsmagasinet Solo. Spillet er laget som et enkelt spill hvor man skal bevege seg fra start til mål. På veien passeres en rekke punkter med innlagt belønning eller straff.

Ved et punkt vanker det djevleutdrivelse i form av ris på stjerten av Helge Fossmo. Dette er straff for fortæring av et syndig høyt antall ostepop. Et annet sted er belønningen et hopp frem etter å ha hatt sex med pastoren, skriver Aftonbladet.

Et tredje sted får man beskjed om at det er kommet en tekstmelding fra Jesus, hvor deltageren blir bedt om å hente TV-magasinet for å sjekke programmet på TV1000 ved midnatt. På det tidspunktet sendes det ofte pornografiske filmer på den TV-kanalen.

Sjefredaktør i Solo, Annika Leone, synes det bør være rom for å spøke med tragedien i Knutby.

— Jeg mener at man kan spøke med alt. Når det blir såpass alvorlig, må man ty til humoren, sier Leone til Aftonbladet.

— Vi synes at hele Knutby-affæren er utrolig fascinerende. Den er som «Big Brother» ganger tusen». Folk prater og spøker om dette overalt.

Pastor i Knutby-menigheten, Peter Gembäck, ser ikke humoren i spillet fra Solo.

— Det er mord vi snakker om. Det er ingen lek. Dette er fullstendig borti veggene. De som har utformet dette spillet burde skamme seg, mener pastoren og får støtte av Erik Centerwall, svensk forfatter og sexualopplyser.

— Det er veldig sykt å lage noe sånt basert på menneskelige tragedier, sier han til Aftonbladet.

Annika Leone og Solo har imidlertid fått blod på tann. Planleggingen av neste spill er allerede i gang. Handlingen utspiller seg i hjembyen til Englands landslagstrener i fotball, Sven-Göran Eriksson og har fått navnet «Svennis-spillet».

— Der skal man gå rundt å skaffe seg masse elskerinner, røper Annika Leone.