Menneskesmuglerne hadde base i Tsjekkia, og utnyttet først og fremst indere som ønsket å komme seg til et vestlig land, sa østerrikske polititjenestemenn onsdag. De to hovedmennene — en tsjekker og en vietnameser - ble arrestert allerede i april i år.

Rullet opp Etter disse arrestasjonene rullet politiet opp en omfattende virksomhet, der flyktninger og andre som ønsket å komme seg til Østerrike, ble samlet opp i Slovakia. Fra Slovakia ble de transportert til Tsjekkia, før turen gikk til den østerrikske grensen.

Smuglerne og deres klienter krysset denne åpne grensen til fots i nærheten av byen Mistelbach nordøst i Østerrike. Her ble de møtt av andre bandemedlemmer, som kjørte dem til Wien eller til Østerrikes største asylmottak ved Traiskirchen sør for hovedstaden.

De arresterte skal ha vist svært liten vilje til å forklare seg. Politiet sier dette trolig skyldes at mange medlemmer av banden fortsatt er på frifot, og at de arresterte frykter hevnaksjoner dersom de forteller om virksomheten.NTB