Knesset vedtok med 66 mot 48 stemmer en tillitserklæring til den påtroppende regjeringen.

Tillitserklæringen var nærmest en ren formalitet, sa politiske observatører i Jerusalem. Sharons konservative Likud-parti og dets støttespillere har 68 av de 120 mandatene i den israelske nasjonalforsamlingen.

Koalisjonsregjeringen som nå kan innlede sitt arbeid, består av politikere fra Likud, sentrumspartiet Shinui, den ultranasjonalistiske Nasjonalunionen og Nasjonalreligiøst parti. De tre mindre partiene erstatter det israelske arbeiderparti som Sharons regjeringspartnere.

Sa nei

Sharon og Likud vant valget på ny nasjonalforsamling i Israel i januar i år. Arbeiderpartiet ville ikke å fortsette i storkoalisjonen med Likud, og Sharon vendte seg da til de mindre partiene i sentrum og på høyrefløyen.

Tre av de fire partiene som nå skal styre Israel, er tilhengere av en meget hard linje i konflikten med palestinerne. Enkelte av Nasjonalreligiøst partis ledere har gått inn for at palestinerne skal forvises fra Vestbredden og området annekteres av Israel.

Sharon har sagt at den nye regjeringen vil prioritere arbeidet med å løse den økonomiske krisen som herjer landet. Spørsmålet om en egen palestinsk stat vil bli tatt opp "med tid og stunder", sier den israelske statsministeren.

"Første oppgave"

— Den nye regjeringens første oppgave blir å gå løs på problemene i økonomien, forsøke å opprettholde økonomisk stabilitet og skape ny vekst, sa Sharon i Knesset torsdag. Han understreket dermed at Benjamin Netanyahu har en svært viktig jobb å gjøre.

Netanyahu godtok torsdag tilbudet om posten som finansminister i Sharons nye regjering. Den tidligere statsministeren hadde håpet å bli utenriksminister, men tapte kampen om denne posisjonen til sin politiske rival Silvan Shalom.

Politiske observatører mener Sharon nå får både i pose og sekk. Statsministeren skal betrakte Netanyahu som en verdifull medarbeider men også som en mulig og i så fall farlig rival, mens Shalom har en smidigere utenriks- og sikkerhetspolitisk holdning enn Netanyahu.

(NTB)

KRISE: Statsminister Ariel Sharon sier at regjeringen vil prioritere kampen mot den økonomiske krisen i Israel.