Et par fra Boca Raton i Florida har betalt 155.000 amerikanske dollar, altså over én million norske kroner for sir Lancelot Encore, som er en labrador retriever.

Denne uken kom valpen på ti uker hjem til sin nye familie. Og med den en enorm mediedekning, skriver Miami Herald.

Labradoren er skapt i Sør-Korea av et bioteknologisk firma fra California. Han skal være prikk lik den første Sir Lancelot, som døde for et år siden, elleve år gammel. Nå er han gjenoppstått — til familiens Ottos store glede.

— Vi liker å være annerledes og gjøre det som kan gi oss lykke, sier paret om millionutgiften de har hatt til kjæledegge.

- Var helt knust

  • Jeg elsket ham og jeg var helst knust da han døde. Jeg var klar over at han kom til å dø en gang, men for meg var det altfor tidlig, sier Nina Otto, som sammen med ektemannen Ed har så flust med penger at hun kan punge ut med 1.054.000 norske kroner for enda et kjæledyr.

Familien har allerede ni hunder og ti katter. Men dyrene har nok plass å boltre seg på. Paret har nemlig en enorm eiendom å ha kjæledyrene sine på.

Det var firmaet BioArts som i juli auksjonerte bort fem hunde-kloninger. Familien Otto brukte vant den andre runden og måtte dermed ut med 155.000 dollar.

Første i USA

Sir Lancelot Retriever skal være den første kommersielt klonede valpen i USA.

— Forgjengeren hans var så spesiell, sier Nina Otto (66).

— Han var en menneskelig hund. Han kunne lese følelsene dine. Han visste når han skulle være hos oss, og når han skulle la oss være alene, sier mannen Ed (79).