Det var i 2002 at mannen fra Östersund reiste til Kanariøynene sammen med en kamerat for at de skulle feire bursdagene sine i festlig lag. 40— åringen hadde to betalingskort, og den første kvelden opplyser han at han drakk fem øl, litt vin, og muligens whisky, skriver E24.se.

Men da vennen tok kvelden og dro til hotellet for å legge seg, sovnet 40-åringen på baren med lommeboken i innerlommen.

- Ble dopet ned

Lommeboken var fremdeles der da han våknet, men minus kontantene. Og da mannen senere sjekket kontoen, var det kjøpt champagne for 98.000 svenske kroner den kvelden. Noen hadde tilsynelatende også tatt bryet å kopiere signaturen hans på regningen.

Mannen selv mener han ble dopet ned, og at noen har forfalsket underskriften hans. Kameraten hevder at 40-åringen skal ha vært pigg da de dro hver til sitt tidligere på kvelden.

- Ikke forfalsket

Tingretten i Sverige avgjorde at banken måtte betale mannen pengene tilbake. Men Handelsbanken anket, og Svea lagmannsrett har nå sagt at mannen ikke kan bevise at underskriften hans er forfalsket.

Det at noen har kjøpt champagne for nesten 100.000 kroner tyder ifølge retten på at noen kan ha forfalsket signaturen hans, men retten mener at han drakk «ikke ubetydelige mengder» på turen, og sier at det ikke er sannsynlig at han ble neddopet.

— Dette er snakk om en familiefar med ordnet økonomi. Dette viser at det kreves en høy bevisbyrde for å kunne verge seg mot denne typen bedragerier, sier mannens advokat, Stefan Flemström, som mener kjennelsen er "merkelig".