Gahrtons politiske fremtid hang fredag i en tynn tråd.

Kollisjonen skjedde i en rundkjøring ved Stockholm-flyplassen Arlanda, dit Gahrton var på vei etter lunsjtid torsdag. Kvelden før hadde han vært på en fest der han drakk øl og vin, men ikke så mye at han var redd for å ha promille dagen etter.

— I så fall ville jeg aldri ha satt meg bak rattet i noen bil. Jeg fikk fullstendig sjokk, sier Gahrton, som i sin tid var med på å grunnlegge det svenske Miljöpartiet og som har representert partiet både i Riksdagen i Stockholm og i EU-parlamentet.

— Jeg var sent ute til flyet og kjørte meg bort i rundkjøringene, da jeg forsøkte å finne fram til riktig avgangshall. Jeg vet ikke som det så rart ut, men jeg kjørte på veier som jeg ikke var vant til å kjøre, sier Gahrton til det svenske nyhetsbyrået TT.

Kontrollen viste at Gahrton hadde en promille på mellom 0,1 og 0,5, og han er mistenkt for det som i Sverige kalles rattfylleri, mens bilkjøring med en promille på mer enn 0,5 kalles grovt rattfylleri. Ledelsen i Miljöpartiet drøftet fredag hvilke politiske følger saken skal få.