Steinerskolen og Steinerbarnehagen på Skoklefall i Nesodden kommune utenfor Oslo ble stengt etter at en lærer torsdag ettermiddag fant hvitt pulver i et brev til skolen. Den kvinnelige læreren åpnet brevet, og fikk pulveret på seg.

— Vi gjorde det vi har lest i avisen at vi skal gjøre, å putte alt i en forseglet konvolutt. Hun vasket seg med klor, og vi forseglet rommet og ringte til politi og helsevesen, sier rektor Asgeir Knutsen til NRK.

Skoleforestilling avlyst

Skolen ble stengt samme dag som elevene hadde planlagt en stor forestilling, etter to ukers øving. Oppvisningen måtte avlyses.

Politiet har tatt hånd om pulveret og vil analysere stoffet. Skolen er stengt til tirsdag.

Pulver til kjendisadvokat

I Trondheim mottok torsdag ettermiddag Christian Wiigs advokatkontor et brev som inneholdt hvitt pulver.

Kjendisadvokaten var ikke til stede på kontoret, men det var hans sekretær. Hun fikk pulver på hendene og klærne sine da hun åpnet brevet.

Kvinnen og en annen ansatt satt torsdag kveld isolert på kontoret i påvente av desinfisering og videre undersøkelser.

Pulveret sendes til analyse hos Folkehelsa i Oslo, melder Adresseavisens nettutgave.

Pulver i militærkjøretøy

Pulverbrevet til Wiig var uadressert og det var ingen beskjed inne i konvolutten. Også pulver som ble funnet i et vaktkjøretøy på Rygge hovedflystasjon i Østfold var torsdag umulig å spore tilbake til noen kilde.

Det var en vaktsoldat som oppdaget hvitt pulver inne i et av stasjonens kjøretøyer. Han fant pulveret rundt girspaken og et askebeger.

Tidligere torsdag var kjøretøyet på verksted, men ingen kunne gjøre rede for hvordan pulveret hadde kommet inn i kjøretøyet, melder Forsvarets overkommando i en pressemelding.

Alt personell som hadde vært i berøring med kjøretøyet gjennomgikk rensing, og pulveret ble sendt til Forsvarets mikrobiologiske laboratorium i Oslo for analyse.

NTB