Tidligere politiinspektør Jack Slipper, som i årevis jaktet på Biggs og som i dag er pensjonist, hadde sendt togrøveren et gratulasjonskort. Slipper sier til London-avisen Daily Telegraph at Biggs ikke har så mye å feire: Han vil aldri kunne reise hjem til Storbritannia, slik han helst hadde ønsket.

Biggs rømte fra et britisk fengsel i 1965, da han hadde sonet 15 måneder av en dom på 30 års fengsel for å ha deltatt i et ran på et posttog. Utbyttet var 2,6 millioner pund — en sum som i dag ville tilsvare mer enn 110 millioner kroner.

Selv om det dreide seg om et brutalt ran - lokføreren på posttoget ble slått helseløs - ble Biggs og hans medsammensvorne en slags folkehelter. Biggs selv kom til Brasil i 1970, da landet ikke hadde noen utleveringsavtale med Storbritannia, og fikk offisielt innvilget oppholdstillatelse i 1997.

Storparten av ranspengene er aldri funnet. Til feiringen i går hadde Biggs ikke spart på noe: Han hadde bestilt 1.000 bokser med øl, såvel som 20 kilo pølser, 20 kilo kyllinglår og mye annet godt. De siste 20 årene har han så vidt greid å livnære seg som en slags levende turistattraksjon.

NTB-DPA