Fredag fikk de beskjed at pakistansk høyesterett hadde forkastet anken fra Saimas far, som vil ha ekteskapet mellom de to annullert.

Ekteparet har vært på flukt fra Saimas familie siden midt på 90-tallet. Faren tillot ikke datteren å gifte seg av kjærlighet.

Faren, som er av Pakistans rikeste menn, ønsket at datteren skulle gifte seg med en saudiarabisk sjeik for å styrke båndene til en viktig handelspartner.

Paret har bodd i Norge de siste seks årene, etter at norsk UD hjalp dem med å flykte fra hjemlandet ved å gi dem falskt pass.

Da ekteparet kom til Norge for nesten seks år siden, fortalte Saima BT hvordan faren stengte henne inne på et lite rom i to døgn uten vann da hun kom hjem og fortalte at hun hadde giftet seg med sin elskede.

Ekteparet traff hverandre på en diskusjonskonferanse som Saima vant. Ahmed var lektor i engelsk og tilhører på konferansen.

Fordi Saimas familie har kjendisstatus i Pakistan, er parets historie godt kjent i hjemlandet. Kjendisstatusen deres gjorde at de i sin tid måtte flykte fra Pakistan

— På en måte er vi blitt et symbolsk par, sier ekteparet til VG. Dommen og det viktige prinsippet om pakistanske kvinners rett til å gifte seg av kjærlighet, har vakt oppmerksomhet over den muslimske verden.

— Endelig en gladnyhet for muslimske kvinner, sier Ågot Valle til Bergens Tidende. Odelstingspresidenten har i flere år engasjert seg mot tvangsekteskap og kjønnsbasert forfølgelse av kvinner.

— Dette viser at det verdensomspennende arbeidet for kvinners rettigheter får resultater. Men ennå har vi en lang vei og gå. I land som Pakistan er det fremdeles bare de ressurssterke som vinner frem. Men de er viktige forbilder for dem som kommer etter sier, sier hun.

VANT: Ekteparet Ahmed og Saima Ashrads kjærlighet vant til slutt. Pakistans høyesterett har nektet å annullere ekteskapet til paret som er bosatt i Arna. Saimas far ville ikke godta at datteren skulle gifte seg med mannen hun elsker. Bildet er tatt like etter at paret kom til Bergen i 1998.<br/> ARKIVFOTO: ARNE NILSEN