Svenske Jonas Pihlström er utdannet skogstekniker, og bor i Göteborg. Men han kunne godt tenke å flytte på seg for drømmejobben, som han fant hos selskapet Noss i Norrköping.

Han søkte, intervjuet gikk bra, og Pihlström var klar til å flytte. Men det var ikke kjæresten hans, skriver gt.se.

”Jeg håper han ikke får jobben. Vil ikke flytte”, skrev hun i bloggen sin under navnet Doll. Paret hadde nettopp kjøpt ny leilighet i Göteborg, så de kalde flytteføttene var forståelige.

Anonym blogg

Forskrekkelsen til Jonas Pihlström var derimot stor da han fikk avslag på jobben – og blant papirene han fikk sendt i retur, lå det en utskrift fra kjærestens blogg. Utskriften hadde en lapp påklistret der det stod ”Hva gjør vi?”.

Det som virkelig forundrer, er at hverken hans eget, kjærestens eller firmaets navn er nevnt i bloggen.

— Jeg syntes det var helt sykt. Jeg har aldri lest bloggen hennes selv, siden den bare er for vennene hennes, sier Pihlström til gt.se.

- Spilte en viss rolle

Firmaet vil ikke si hvordan de kom over bloggen.

— Jeg vet ikke hvorfor han ikke fikk jobben. Men kanskje bloggen spilte en viss rolle, sier Tommy Jersenius på Noss.

Han sier Pihlström fikk tilsendt bloggutskriften ved en feil, og at han ikke skulle sett det ”interne arbeidsmaterialet”. Jobben gikk til en person med lavere utdanning enn den uheldige Jonas Pihlström.

— Det er irriterende at en sånn sak skal spille en rolle etter fire og et halvt års studier, sier han.

Dette er likevel ikke det første rare jobbavslaget i Sverige. Les også: Var fra Stockholm - Ble nektet jobb.

HIMMELFALLEN: Her er utskriften fra kjærestens blogg - sendt til Jonas Pihlström av firmaet som ga ham avslag på jobbsøknaden.
JACOBSSON LEIF