IRINA LEE

New Orleans

Kirken var mørklagt og alt sto slik som de ansatte hadde forlatt den da de i all hast evakuerte New Orleans natt til søndag for to uker siden.

Utenlandssjef Asbjørn Vilkinson i Sjømannsmisjonen sier han føler stor lettelse og glede. For bortsett fra mindre vannskader i taket utenfor toalettene var det tilsynelatende ingen materielle skader på den solide bygningen fra 19689.

— Det er et kvalitetsbygg, sier han. Det er en uvirkelig, nesten spøkelsesaktig stemning i byen. Det eneste som flerrer stillheten er den konstante duren fra militærhelikoptre.

Til og med strømmen er tilbake her. Trafikklysene skifter mellom grønt, gult og rødt, selv om det ikke er noe trafikk å dirigere.

Til og med den enorme eiken utenfor kirken er nesten intakt En nabo har tidligere meldt at denne hadde veltet, men det er kun grener som har brukket av.

TV 2-nyheten kunne tidligere i uken vise innslag om de to byoriginalene som hadde inntatt gjestefløyen i sjømannskirken. Det var ingen tegn til de to mennene da BT besøkte kirken i en knapp time i går kveld norsk tid.

— Hadde de vært her, hadde jeg ønsket dem hjertelig velkommen til å bli boende, sier Asbjørn Vilkinson.

Det ser til og med ut som at de to midlertidige gjestene har ryddet litt etter orkanens herjinger. Kirkestaben hadde kastet alle hagemøblene ned i bassenget for at de ikke skulle bli tatt av vinden. Alle plastmøblene sto i går pent og pyntelig rundt bassengkanten. De eneste tegnet etter de to var en oppbrutt hageport.

Det var i går kveld ingenting nytt om de norskamerikanske menighetsmedlemmene som ikke har gitt livstegn fra seg etter orkanen. Inne i New Orleans er det snakk om en person.

Etter at Vilkinsson kunne konstatere at kirken var i god behold, ville han forsøke å spore opp vedkommende før mørket faller på og han må forlate byen.

Les alt om BTs dramatiske tur inn til New Orleans i søndagens BT.