Europa er kristendommens tradisjonelle høyborg, men på alle kanter meldes det at islam, ateisme og allmenn likegyldighet er på fremmarsj. De kristne kirker sliter med tomme benkerader og manglende slagkraft i åndskampen.

Problemet har vedvart lenge, og nå venter alle spent på om den nye, 78-årige pave Benedikt XVI — også kjent som Panzer-Joseph - skal bringe katolikkene mer på offensiven.

De lutherske kirkene sliter også, men ikke på alle fronter. Sjømannskirken i Brussel vet hva som kreves. En ting er at de sender meg E-post til tross for at jeg ikke er medlem av noe kirkesamfunn. Det gir seg selv. Hvordan skulle de ellers følge misjonsbefalingen og nå unådde folkeslag?

Jeg er ikke helt sikker på om Sjømannskirken tilbyr gudstjenester, men det er i alle fall mye annen moro der. Sjømannskirken viser alle vesentlige norske fotballkamper, og skulle landslaget eller Rosenborg spille i nærheten, setter kirken opp busser og ordner billetter.

Men det stopper ikke der. Også engelske kamper vises. I februar laget «kjerka», som den kalles blant venner, eksempelvis tippekampfest i forbindelse med oppgjøret Arsenal-Manchester United:

«Vi oppfordrer alle til å stille i fotballskjorter, skjerf og caps fra sine favorittlag. Burnley, Yeovil, Derby County eller Crewe er like flott som Arsenal og Manchester United», heter det.

Tanken på at Arsenal og Manchester United skulle spille foran en gruppe norske diplomater i Burnley-drakt, er interessant. Men slik må det nok være; kristendommen markedsfører seg jo som de svakes og undertryktes religion.

«Tør vi håpe på tilskuerrekord i Drømmenes Teater, også kalt Sjømannskirken i Brussel? Møt opp til en virkelig klassiker, thriller, actionkamp, clash of the titans, rysare - kampen som har alt!»

Hvor mange som dukket opp , vet jeg ikke. Men i samme e-post hadde Sjømannskirken også lokkemat for dem som ikke ville lufte fotballsupporterutstyr.

«Har du lyst på en enkel liten norsk melkesjokolade til kaffen? Frister en my, saftig Troika? Drømmer du stadig om søte, store Bamsemums? Tar fornuften deg kanskje likevel og ber deg spise sunn, norsk makrell i tomat eller friske fiskeboller med sunt følge? Butikken på Sjømannskirken har det du trenger!»

Slik skal det lyde. Kommer folk ikke til gudstjeneste, må det produktutvikling til.