Den kinesiske delegasjonen skal være i Nord-Korea i seks dager, og er ledet av visestatsminister Hui Liangyu.

Kineserne dro samtidig som det kom meldinger om at Japan vil ha en avstemning i FNs sikkerhetsråd mandag om en resolusjon som tar til orde for sanksjoner mot Nord-Korea.

Det japanske forslaget til en ny resolusjon om sanksjoner mot Nord-Korea ble formelt presentert for FNs sikkerhetsråd fredag, men vetomaktene Kina og Russland har til nå motsatt seg forslaget.

Det japanske forslaget vil innebære at økonomisk støtte og teknologi som kan bli brukt i rakettprogrammet, holdes tilbake.

Den kinesiske delegasjonen vil under oppholdet i Pyongyang forsøke å overtale Nord-Koreas leder Kim Jong-il til å vende tilbake til de såkalte sekslandssamtalene om landets atomvåpenprogram. Samtalene gikk i stå i november i fjor.

Krisen rundt atomprogrammet tilspisset seg ytterligere i forrige uke etter at Nord-Korea forrige uke skjøt ut sju raketter, deriblant en langdistanserakett som i teorien skal kunne nå helt til USA.

USA ber Kina innstendig om å legge ytterligere press på regimet i Nord-Korea. USAs viseutenriksminister Nicholas Burns sier Kina spiller en avgjørende rolle i konflikten med Nord-Korea.

– Kina har nå en mulighet til å sende nordkoreanerne en direkte beskjed om at disse rakett-testene ikke kan tolereres, sier Burns, ifølge BBC.