Kina vil ikke dempe sin kampanje for å selge landets produkter på eksportmarkedene, varsler regjeringen i Beijing. Landets statsminister Wen Jiabao fordømmer alle tendenser til proteksjonisme.

Wen sa søndag i et intervju med det offisielle nyhetsbyrået Xinhua at kampen for økt økonomisk vekst og mot den globale finanskrisen skal fortsette neste år. Samtidig varslet han en strammere kredittpolitikk og hardere kontroll med prisveksten på landeiendommer.

– Vi står under et stadig sterkere press for å la kursen på vår valuta yuan stige, men vi nekter å gi etter, tilføyde den kinesiske statsministeren. Kinas vestlige handelspartnere mener Beijing-regjeringen holder yuankursen kunstig lav.

Dermed blir produkter fra Kina billigere i utlandet.

– Den kinesiske eksporten vil fortsette å vokse i 2010, det kan det ikke være noen tvil om, sa landets visehandelsminister Zhong Shan søndag.

Kinas eksport falt i de første 11 månedene av 2009, i forhold til samme periode året før, først og fremst på grunn av den globale finanskrisen. Men siden eksportnæringene i andre land er enda hardere rammet, har kineserne faktisk utvidet sine markedsandeler.