– Praksis viser at det er dialog og konsultasjoner som er den mest effektive måten å løse problemer på, sa Jiang Yu, talskvinne for det kinesiske utenriksdepartementet torsdag.

Kina, som er Nord-Koreas nærmeste allierte, kan med sin vetorett stanse et eventuelt forslag om sanksjoner mot Nord-Korea i FNs sikkerhetsråd.

– Vi synes Sikkerhetsrådet bør komme med en nødvendig respons. Denne responsen bør bidra til å opprettholde fred og stabilitet på Korea-halvøya, sa Jiang.

Hun kunngjorde også at Kina vil sende sin sjefforhandler i Nord-Korea-spørsmålet til Nord-Korea i neste uke. Statssekretær Wu Dawei, som er Kinas ledende delegat til sekslandssamtalene om Nord-Koreas atomprogram, vil delta i feiringen av 45-årsdagen for vennskapsavtalen mellom de to landene. En nordkoreansk delegasjon skal også besøke Kina neste uke.

Jiang sa Kina gjør alt landet kan for å bringe partene i sekslandssamtalene tilbake til forhandlingsbordet. Det har ikke vært framdrift i samtalene mellom Nord-Korea, Sør-Korea, Kina, Japan, Russland og USA.

– Kina mener samtalene er en effektiv måte å løse Nord-Korea-spørsmålet på, sa Jiang.