— Nylige meldinger fra utenlandske medier om Jiang Zemins død på grunn av sykdom er rene rykter, sier «autoritative kilder» til det parti- og regjeringskontrollerte nyhetsbyrået Xinhua.

TV-kanalen Asia Television i Hongkong avbrøt onsdag sin hovedsending for høytidelig å melde at Jiang Zemin var død og fulgte opp med å gi en kort profil av Jiang.

Meldingen ble gjentatt i flere timer, men ble så trukket tilbake fordi selskapet ikke fikk meldingen offisielt bekreftet.

Kinesisk internett har vært fullt av spekulasjoner om Jiang etter at han var fraværende ved feiringen av det kinesiske kommunistpartiets 90-årsfeiring 1. juli, men onsdag meldte nyhetsbyrået AFP at alle meldinger på internett ble sensurert bort.

På den kinesiske twitterlignende tjenesten Weibo ble det lagt ut en melding om at propagandadepartementet hadde forbudt alle uautoriserte meldinger om Jiang.

— Alle meldinger skal være i samsvar med meldingene som sendes ut fra Xinhua, het det.

Jiang var ventet å kunne spille en betydelig rolle for hvem som ville bli valgt inn i den nye partiledelsen høsten 2012, da neste kongress i kommunistpartiet holdes. Kinesiske lederes helse betraktes i utgangspunktet som statshemmeligheter i Kina.