De sju løslatte gislene er i rimelig god form etter over et halvt år i fangenskap. De er på et sikkert sted og ventes hjem til Danmark i løpet av kort tid, opplyser utenriksdepartementet.

Dansk UD er sparsomme med opplysninger om omstendighetene rundt frigivelsen, og vil ikke si noe om hvor mye som er betalt i løsepenger.

Det somaliskbaserte Somalia Report har imidlertid meldt at det er betalt 3 millioner dollar, tilsvarende 16 millioner kroner, for å få satt fri danskene.

— Danske myndigheter har ikke hatt noe å gjøre med frigivelsen av gislene, opplyser Charlotte Slente i dansk UD til Danmarks Radio.

Utenriksdepartementet vil heller ikke si hvor de løslatte gislene befinner seg for øyeblikket.

Familien fra Kalundborg består av to voksne og tre barn. Sammen med to dansker som var mannskap på seilbåten, ble de tatt til fange 24. februar da de seilte langs Afrikas Horn på vei til Europa. De hadde da vært på en to år lang jordomseiling som skulle avsluttes i august i år.

To andre danske statsborgere holdes fortsatt som gisler utenfor Somalia. De var om bord på frakteskipet Leopard som ble kapret i januar i år.

— Danske myndigheter følger fortsatt denne saken tett, heter det i uttalelsen fra dansk UD.