Howard Dean har overtalt sin kone til å ta fri fra legepraksisen et par dager, og han har også bedt sin mor om hjelp. Joe Lieberman har hele tiden hatt kona med seg, og fru Clark viker ikke fra Wesley Clarks side.

John Edwards har ikke bare kona med seg i kampanjebussen. I helgene får også barna være med. John Kerry overgår imidlertid alle når det gjelder støtte fra venner og familie, noe han demonstrerte foran de nesten 3000 tilhørerne som var trengt sammen i Nashua High School.

Rockemusikken drønnet gjennom hallen da primærvalgets nye favoritt gjorde sitt inntog med sin kollega fra Massachusetts, Edward Kennedy, like i hælene. Salen kokte av begeistring da Kennedy grep mikrofonen for å introdusere «USAs neste president», men senatoren hadde en overraskelse i bakhånd. Han hadde tatt med seg sønnen Patrick som er valgt i Rhode Island til Representantenes hus. I Kongressen har Patrick Kennedy arbeidet sammen Richard Gephardt, som etter skuffelsen i Iowa har trukket seg fra kappløpet. Herved har Gephardts hjemstat Missouri plutselig blitt et attraktivt bytte som Kerry håper han kan erobre. Et par ord fra Patrick kan bli en nyttig håndsrekning.

Og slik har Kennedy-familien allikevel ikke utspilt sin rolle. Edward introduserte også kona Vickie, og samme ære ble hennes foreldre til del, der de smilende og vinkende innkasserte begeistret bifall bare ved å være til stede.

Teresa Heinz Kerry er synlig sliten, men den hese stemmen understreker historien om hennes vei fra Mozambique via Sør-Afrika til USA. -Jeg er den amerikanske drømmen, konstaterer en av landets rikeste kvinner.

Om noen skulle være i tvil om følelser spiller en viktig rolle i amerikansk valgkamp, forsvinner siste lille tvil idet det oppstår uro ved scenekanten. Øyeblikket etter blir Max Cleland løftet opp. Han er ikke bare tidligere kollega i Senatet, men også veteran fra Vietnam, der han mistet begge beina og en arm. Etter en varm takk til vennen Max og kolleger nede i salen, kan John Kerry sammenfatte sitt politiske program på 20 minutter. Han vil gjøre noe for alminnelige mennesker, og ikke for bedriftslederne og lobbyistene som har altfor lett spill under regjeringen Bush.

New Hampshire er viktig å vinne. Ingen har vunnet det amerikanske presidentvalget de siste 30 årene uten først å vinne New Hampshire, bortsett fra Bill Clinton, som ble nummer to.

Den siste målingen som ble offentliggjort av Reuters/MSNBC mandag, ga Kerry 31 prosent av stemmene, mens Dean fikk 28.

<b>LIGGER GODT AN:</b> John F. Kerry kan bli USAs neste president.
REUTERS - SCANPIX