Kenyas minister for indre sikkerhet, Julius Sunkuli, sa til journalistene at det ikke er påvist noen forbindelse overhodet med al-Qaida ennå.

Samtidig ble et vestlig ektepar løslatt etter at det ble klart at de ikke hadde noe med bombeattentatet å gjøre. Den amerikanske kvinnen og hennes spanske ektemann ble arrestert da de sjekket ut av sitt hotell to timer etter attentatet.

Til sammen seks pakistanere og fire somaliere sitter fortsatt arrestert i forbindelse med etterforskningen av attentatet mot Paradise Hotel, der 16 mennesker, inkludert tre israelere, ble drept, og det mislykte rakettangrepet mot et israelsk fly.

De ti personene ble arrestert for å oppholde seg ulovlig i Kenya. Først senere er de kommet i søkelyset når det gjelder terroraksjonene.

Amerikanske tjenestemenn sa fredag at den somaliske gruppa al-Ittihad al-Islamiyah, som har forbindelser til al-Qaida, står øverst på lista over mistenkte.

Interimsregjeringen i Somalia hadde ingen kommentar, men krevde at terrorgrupper over hele Øst-Afrika blir oppløst.

USA sendte lørdag ut en advarsel til amerikanske borgere om å være på vakt mot mulig nye terrorangrep i Øst-Afrika. Ifølge advarselen er det kommet varsler om et angrep i Djibouti.

Alicia Kalhammer fra Florida og hennes mann José Tena fra Madrid sa de hadde det bra etter å ha blitt sluppet fri av politiet i Mombasa, etter to dager med avhør.

— Hvis du er på feil sted til feil tid, så kan ting skje, i Kenya som andre steder, sa Tena til journalistene som hadde møtt opp utenfor politistasjonen hvor de ble løslatt.

— Vi anbefaler folk å reise til Kenya. Det er et fantastisk sted, sa Kalhammer.

Minst 16 mennesker mistet livet da tre personer kjørte en bil lastet med sprengstoff inn i resepsjonen til Paradise Hotel og detonerte sprengladningen. Tre israelere var blant de drepte. Omtrent samtidig ble et israelsk fly med 261 passasjerer forsøkt skutt ned rett etter at det tok av fra flyplassen i Mombasa.

(NTB)