Det sier næringskonsulent Lars Olav Lillebø i Halsa til NTB. Han har fått ansvaret for å ivareta kommunens interesser etter at den tidligere Hollywood-stjernen, spekkhoggeren Keiko, fant det for godt å slå seg til i Skålvikfjorden.

-Bare bløff?

Kommunen står klar til å åpne Halsa gjestegård med 30 rom, dersom behovet skulle melde seg. Men foreløpig har tilstrømningen av utenlandske pressefolk ikke vært så stor, og de norske pressefolkene har ordnet seg overnatting selv.

Lillebø opplyser at kommunen har fått opplyst at mellom 60 og 70 pressefolk er ventet til Kvernberget med et fly, men at dette trolig bare er en bløff.

-Men det er klart at dersom alle som har engasjert seg i arbeidet med å gjøre Keiko til en vill hval igjen, blir provosert av at noen vil avlive ham, så kan vi vente oss både det ene og det andre, sier Lillebø.

Ved E39

At det er næringskonsulenten som har fått ansvaret med å håndtere Keiko-saken, har — ifølge Lillebø - ingenting å gjøre med en mulig fremtidig næringsutvikling rundt Keiko. Ingen vet hvor lenge han blir i Skålvikfjorden.

De to siste dagene har Keiko beveget seg over et større område i fjorden enn søndag og mandag. Onsdag formiddag svømte han tvers over fjorden til området ved Vaagland Båtbyggeri som ligger ved E39 - hovedveien mellom Trondheim og Kristiansund/Molde. Også der kopierer Keiko vårt kronprinspar. De besøkte også Vaagland Båtbyggeri under turen sin gjennom Halsa.

(NTB)

PÅ KONGEVEIEN: I formiddag svømte han tvers over fjorden til området ved Vaagland Båtbyggeri som ligger ved E39 - hovedveien mellom Trondheim og Kristiansund/Molde. Også der kopierer Keiko vårt kronprinspar. De besøkte også Vaagland Båtbyggeri under turen sin gjennom Halsa. FOTO: SCANPIX