• Halen så ut som en sløyet ål, sier veterinær Ulf Erlandsen om katten som ble funnet mishandlet på Årstad på fredag. Han reagerer på stadig flere tilfeller av bisarr mishandling.

Katten ble funnet ved Ny Kronborg skole på Årstad av Uteprosjektet for hjemløse katter, og fraktet til Gården dyreklinikk.

— Den hadde en veldig spesiell skade. Hele huden var skåret av, som om katten var dissekert, sier daglig leder for Tertnes og Gården dyreklinikk, Ulf Erlandsen.

- Påført av mennesker

Han tok imot katten, og fastslo raskt at skadene måtte være påført av mennesker.

— Det er ingen redning for en slik hale, den måtte amputeres og bakparten måtte rekonstrueres. De som har gjort dette har tatt fra katten et viktig organ, sier Erlandsen.

Han reagerer med avsky på stadig flere og mer utspekulerte tilfeller av mishandling.

Mange tilfeller i Sandviken

— Vi har hatt flere tilfeller i Sandviken i det siste, og ser en ytterligere intensivering av å mishandle dyr. De bestialske metodene bli stadig mer innfløkte. Det er ikke lenger snakk om stump vold, men å drive utpining, sier Erlandsen.

Les også: Katt måtte avlives | Gråpus brukt som fotball

Eksempler på slik mishandling er blant annet forbrenning av hode og poter. En så spesiell skade som katten som ble funnet sist fredag, har han likevel aldri sett før. Han synes det er viktig at folk er bevisst på hva som kan være dyremishandling.

— Dyremishandling ender ofte også opp med vold mot mennesker, så det burde settes inn ressurser for å ta disse på et tidlig stadium, sier veterinæren.

Leter etter eier

Den haleløse katten blir fortsatt tatt vare på av Uteprosjektet for hjemløse katter.

— Vi håper at katten har en eier, eller at noen vil gi den et godt hjem, sier Marit Holmås ved Uteprosjektet.

Dersom du vet hvem som eier katten eller vil bli dens nye eier, kan du ta kontakt med Uteprosjektet for hjemløse katter på telefon 92655113.

— Katten er fremdeles et vennligsinnet dyr, bemerkelsesverdig nok, sier Erlandsen.

MISTET HALEN: Veterinær Ulf Erlandsen klarte å redde katten, men måtte amputere halen og rekonstruere bakparten.
ULF ERLANDSEN