Den kraftige eksplosjonen som fulgte, knuste ruter og utløste bil— og butikkalarmer i området, og kunne høres over store deler av Malmö.

Ifølge politiet kom ingen til skade under eksplosjonen, bortsett fra en ung mann med skader i ansiktet som øyenvitner hevder å ha sett løpe bort fra stedet.

Politiet trodde først det kunne dreie seg om en gasseksplosjon i en bygning ved siden av nattklubben Etage, men utelukket i morgentimene dette.

Bomben skal ha vært en såkalt krysantemumbombe, som er laget av innmaten til de kraftigste nyttårsrakettene. Uten sitt deksel blir slike bomber svært ustabile.

— Danskene har hatt store problemer og mange skader i forbindelse med disse livsfarlige bombene. De kan lett rive av en arm eller et bein på den som kommer i veien, sier Willy Persson ved Malmö-politiet

Et stort antall politifolk ble sendt til Stortorget der eksplosjonen fant sted, et område med flere utesteder og stort folkeliv på en fredagskveld. At ingen kom til skade i den kraftige eksplosjonen regnes derfor som stort hell.

— Det er mye folk der på en slik fredagskveld, opplyste en talsmann for politiet.

Kort før eksplosjonen skal en mann ha vært i krangel med dørvaktene på Etage. Da han gikk sa han at noe snart ville hende.

I løpet av morgenen forhørte politiet en rekke vitner for å få et signalement på gjerningsmannen, men foreløpig visste de bare at han var i 20-25-årsalderen og hadde beige eller mørk frakk.

Eksplosjonen skjedde i 0300-tida, flere timer før nattklubber som Etage stenger. Situasjonen blant hundrevis av mennesker på Stortorget etter eksplosjonen var kaotisk, og politi og vektere ble sendt for å få orden.

NTB