Den lille Yorkshire Terrieren overlevde ikke fallet.

– Det er ytterst sjokkerende. Da jeg skjønte at hun var død, kunne jeg verken gå eller puste. Vennene mine måtte støtte meg. Jeg elsker hunden som min egen datter, sier Bongrand til bt.no. Den nederlandske storavisen De Telegraaf omtaler historien i dag.

Grillfest med nordmenn

Fredag hadde hun invitert flere venner til grillfest på takterrassen sin i Amsterdam. Blant gjestene var også et norsk par.

– Jeg har ofte sammenkomster i leiligheten. Jeg er en meget sosial person, sier Bongrand.

Da det norske paret spurte om de kunne invitere noen venner av seg til et par drinker, var det ikke nei i vertens munn.

– Jeg sa at det var selvfølgelig greit. Men de to mennene som dukket opp var svært, svært fulle, forteller den tidligere hundeeieren.

En av mennene var en 31 år gammel mann fra Bergen.

Hunden borte

– Han var ekstremt høylytt og utagerende, og gikk blant annet mot kanten og lot som han skulle hoppe utfor taket. Jeg ba ham innstendig om å roe seg ned og kontrollere seg. Etter en stund gikk jeg inn for å hente noe bestikk. Da jeg kom ut igjen begynte jeg å se etter Tirzah, men fant henne ikke, sier Bongrand.

På dette tidspunktet lå allerede terrieren i asfalten seks etasjer nedenfor.

– Vennene mine løp ned og så at hun var død. Da jeg fikk beskjeden, fikk jeg fullstendig sjokk. Jeg begynte å hyperventilere. Saken ble selvsagt anmeldt straks.

Den 31-årige bergenseren ble pågrepet og presentert for en bot på 1000 euro. Men mannen skal ha hatt betalingsproblemer, og satt derfor fortsatt fengslet tirsdag formiddag.

– Et monster

– Jeg har hørt at han skal slippe ut i løpet av tirsdagen. Det er helt forferdelig, men fordi hunden var død kunne jeg ikke anmelde ham for dyreplageri. Så jeg måtte anmelde ham for skadeverk. Det er komplett idiotisk. Han måtte betale 500 euro i bot, og 500 euro i etstatning til meg. Som om det var en tallerken eller en annen gjenstand han knuste. Men ingen penger kan erstatte tapet. Dessuten bor jeg i Frankrike, og det vil koste meg mer enn 500 euro å bringe Tirzah tilbake dit, forklarer Bongrand.

Hver dag siden hundedrapet har hun besøkt sin lille kjæledegge på dyrelikhuset.

Den 31-årige bergenseren har hun ikke særlig høye tanker om.

– Jeg skjønner ikke hvordan man kan være så ondskapsfull. Han er ikke en person, men et monster, en kriminell, et insekt. Jeg føler avsky bare ved å tenke på ham, og jeg ønsker ham alt ondt. Jeg håper han dør på verst mulig måte.

Magali Bongrand og Tirzah i lykkeligere dager, i oktober i fjor. Nå er hunden død, etter at en bergenser gikk amok på fest i Amsterdam.
DE TELEGRAAF