Han kommer på scenen lett slentrende og tilsynelatende full av selvtillit, med konen Ann ved sin side. Mitt Romney har tydeligvis lagt fra seg bikkjeslagsmålene i South Carolina og Florida.

Her er en mann som virkelig tror han skal bli USAs neste president.

— Jeg elsker Amerika, sier Mitt.

Men han elsker ikke Barack Obama. Det skal han gjøre klinkende klart den neste halvtimen.

— Kan du fikse det?

Som vanlig på disse valgmøtene introduseres Mitt av konen Ann, som forteller om hennes egen reaksjon til at mannen ville stille som kandidat for annen gang.

— Etter 2008 hadde jeg sagt aldri mer. Da han sa at han ville stille igjen, måtte jeg spørre ham om en ting. Svar meg på dette: Kan du fikse det? Ja, svarte han. Og da sa jeg at det var greit.

Det er ingenting spesielt hipt eller spennende med Mitt og Ann Romney.

Det er det heller ikke med folkemengden som har kommet for å få et glimt av dem i varehuset et stykke utenfor Las Vegas. I stedet er det et overveldende hvitt og ordentlig middelklassepublikum, som klapper høflig, løfter skiltene når de får beskjed om det og forlater arenaen i ordnede former. Men i den situasjonen USA nå er i, kan kvaliteter som stødighet, forutsigbarhet og trygghet raskt bli en styrke for Romney.

Integritet og hjerne

Mange av de amerikanske velgerne er usikre på fremtiden, og skeptisk til president Barack Obama. Nesten alle Romney-supporterne BT har snakket med den siste uken trekker frem nettopp hans personlige egenskaper som den viktigste grunnen til å stemme på ham.

— Integritet, etikk, en god hjerne, personlig ansvar, ramser Mary Lou Gamble (83) opp.

— Jeg kom her i dag fordi jeg ville se med mine egne øyne en politiker jeg kunne respektere.

Gamble, som er fra Ohio, forteller at hele familien er demokrater og stemte på Obama.

— Min søster er så flau over ham at hun ikke vil snakke om det i det hele tatt.

Mange i publikum har tatt med små barn, og forteller at de ønsker at barna skal få se USAs neste president. En av dem er Brooke Lefevre (29).

— Jeg kom her i dag for å vise min støtte. Mange av vennene mine er uten jobb, en del av dem har reist fra Vegas. Min mann var arbeidsledig i nesten et år. Vi har måttet få hjelp fra familien. Dette kan ikke fortsette, sier Brooke, som har sønnen Damon (11 måneder) i en på magen.

— Han skal krøkes tidlig, sier hun.

Trump-støtte

Torsdag fikk Romney overraskende formell støtte fra Donald Trump, som har hittil gjort seg kostbar og nektet å backe noen av kandidatene. Nå lover Trump å gjøre alt han kan for å få Romney valgt.

— Mitt er tøff og skarp og vil ikke tillate at dette landet fortsetter å bli verre, sa Trump.

Ifølge en måling hos Las Vegas Review-Journal leder Romney nå med 20 prosent på Newt Gingrich her i Nevada, som holder valg gjennom såkalte valgmøter i dag. En ny måling fra Gallup viser også at Romney og Obama nå står helt likt i de viktigste svingstatene, muligens et tegn på at uavhengige velgere er i ferd med å snu seg bort fra presidenten.

Samle partiet

På møtet i Vegas var det også tydelig at Romney nå vil sette alt inn på å samle partiet. De andre kandidatene ble ikke nevnt med et ord. Og i en stat der Tea Party-bevegelsen har være sterk, kastet han mer enn et par smuler til ytterste høyre. Han snakket om patriotisme, hvor høyt han elsker USA, og deklamerte litt klossete flere vers fra hymnen "America, the beautiful".

Han blåste til og med i en hundefløyte, signaler som bare enkelte av velgerne plukker opp, da han snakket om det frihetselskende amerikanske folket.

— Det er i vår DNA, sa Romney.

– Jeg tror ikke Obama forstår det.

SELVSIKKER: Mitt Romneys valgkampmaskin er nå i Nevada. Romney ser et til å få et stadig strammere jerngrep om den republikanske primærvalgkampen.
MARITA AAREKOL