Iran forbyr nyhetskanalen CNNs journalister å arbeide i Iran. Årsaken er at CNN oversatte president Mahmoud Ahmadinejads uttalelser feil under en pressekonferanse lørdag. I CNNs simultanoversettelse virket det som Ahmadinejad tok til orde for at Iran skulle skaffe seg atomvåpen. Misforståelsen skyldes at «teknologi» feilaktig ble oversatt til «våpen».

— På grunn av CNNs brudd på profesjonens etiske normer de siste årene og forvrengningen av presidentens uttalelser på pressekonferansen lørdag, vil aktivitetene til CNNs journalister i Teheran avsluttes, og ingen journalister fra CNN vil få lov til å komme til Iran, heter det fra en uttalelse fra det iranske Kulturdepartementet.

CNN innrømmet mandag at det ble gjort en oversettelsesfeil og understreket at selskapet har beklaget dette på CNN International og alle andre av selskapets kanaler. I tillegg sier selskapet at det har unnskyldt seg overfor den iranske regjeringen og landets FN-ambassadør.

— Trass i dette, blir det meldt at Iran har bannlyst oss fra landet. CNN er veldig skuffet over at man har gått til et slikt skritt, sier CNN-gruppen i en pressemelding.