Nazarbajev var allerede før søndagens valg så godt som sikret sikret nye sju år i presidentpalasset. De endelige valgresultatene er ikke ventet før om ti dager, men de vil ikke avvike mye fra de foreløpige, sier lederen for valgkommisjon, Onalsyn Zjumabekov.

– Dette er en seier for folket i Kasakhstan, sa Nazarbajev etter at resultatet var kunngjort.

Opposisjonens fremste kandidat Zjarmakhan Tujakbaij får 6.6 prosent av stemmene. Han hevder det var utbredt valgjuks og triksing med stemmesedler under valget.

– Valgresultatet er absurd, sier en av Tujakbaijs medarbeidere.

Valgobservatører fra OSSE, Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa, vil komme med sin vurdering av valget mandag formiddag.

Nursultan Nazarbajev (65) kom til makten som leder for kommunistpartiet i den daværende sovjetrepublikken Kasakhstan i 1989. Han vant presidentvalget i 1991 med 98,8 prosent av stemmene, og ble gjenvalgt i 1999 med 79,8 prosent.

Det oljerike kjempelandet Kasakhstan har tiltrukket seg milliardinvesteringer fra vestlige land, Russland og Kina. Under Nazarbajevs styre har landet blitt et av de mest velstående og stabile av de sentralasiatiske republikkene. Uavhengige observatører mener Nazarbajev derfor har solid støtte fra det store flertallet av landets 15 millioner innbyggere.

Opposisjonen i Kasakhstan kritiserer vestlige land og selskaper for å prioritere olje over demokrati, og se gjennom fingrene med brudd på demokratiske spilleregler.