Innsettelsen av Karzai og de 29 regjeringsmedlemmene markerer en ny æra i det krigsherjede landet.

— Vi bør ta hverandre i hendene og glemme den vonde fortiden. Som brødre og søstre bør vi fortsette sammen mot et nytt Afghanistan, sa Karzai, rojalisten som kommer fra folkegruppen pashtun.

— Vårt land har opplevd ødeleggelse på alle måter. Vi trenger en ny begynnelse og hardt arbeid fra alle afghanere, fortsatte han.

Karzai betegnes som usedvanlig godt egnet til å lede landet hvor ulike folkegrupper og stammeledere har kjempet mot hverandre i årevis. For få uker siden ledet han opposisjonsstyrkene utenfor Kandahar og forhandlet fram overgivelsen av Taliban-regimet.

Den nye regjeringen skal sitte ved makten i seks måneder før det utnevnes enda en overgangsregjering. Innen to år skal det avholdes valg.

Nasjonalsang

2000 stammeledere og en rekke utenlandske diplomater overvar seremonien som ble innledet med islamsk bønn og nasjonalsangen. Den foregikk i innenriksdepartementet i sentrum av Kabul, og på gatene utenfor samlet forventningsfulle innbyggere seg mens britiske soldater patruljerte gatene.

Et stort portrett av Nordalliansens avdøde militære leder Ahmad Shah Masood hang som bakteppe for innsettelsen av de 30 regjeringsmedlemmene. Han ble drept i et selvmordsangrep bare to dager før terrorangrepet i USA 11. september.

Afghanistans tidligere president, Burhannudin Rabbani ý som ledet landet før Taliban tok makten ý benyttet anledningen til å be for den legendariske militære lederen.

Avgjørende

FNs spesialutsending Lakhdar Brahimi mener at dagen er avgjørende i afghansk historie.

— Vi ber om at denne dagen vil markere slutten på en lang mørk natt med konflikt, sa Lakhdar Brahimi da seremonien åpnet.

Han lovet at FN vil gjøre alt for å sikre at avtalen som ble inngått mellom ulike afghanske parter i Bonn, blir satt ut i livet.

— Avtalen er langt fra perfekt, men er blitt ønsket varmt velkommen av Afghanistans innbyggere og det internasjonale samfunn, sa Brahimi, som tilføyde at en hel generasjon er vokst opp uten å vite hvordan det er å leve uten krig, og at opptil fem millioner afghanere, kanskje flere, lever som flyktninger i utlandet.

Ingen av kvinnene som var til stede hadde på seg den heldekkende drakten burka. De hadde dekket håret med silkesjal, og mange av dem var sminket. For få uker siden hadde de ikke lov til å vise seg offentlig uten den muslimske drakten.