— Enhver fornærmelse av den hellige profet, måtte fred være med ham, er en fornærmelse mot over en milliard muslimer, og en handling som aldri må tillates gjentatt, sier Karzai.

At redaktøren i den franske avisen France Soir fikk sparken etter å ha trykket karikaturtegningene, hilser Karzai med glede.

Avisens handlinger må fordømmes på sterkest mulig måte, sier Karzai.

- Mer respektfulle Den afghanske presidenten møtte i forrige måned Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen, og diskuterte da striden som Jyllands-Postens beslutning om å trykke karikaturtegningene har utløst.

Karzai understreker at han forstår både ytrings- og pressefriheten, men oppfordrer medier verden over til å være «mer respektfulle og ansvarlige overfor kulturer, religioner og synspunkter».

Afghanistans utenriksminister Abdullah Abdullah reagerer også sterkt på de europeiske avisenes beslutning om å trykke karikaturtegninger av profeten Muhammed, og beklager at det skjer i en tid der det fra før hersker mye «usikkerhet» i verden.

Skader dialogen - Vårt syn i Afghanistan, som er et islamsk land, og mitt syn som muslim, er at vi på det sterkeste fordømmer publiseringen som er en fornærmelse mot ideologien til millioner eller hundrevis av millioner mennesker, sier Abdullah.

Ekstremister på begge sider har skadet dialogen som var nødvendig mellom ulike grupper i verden, og skapt en atmosfære der millioner av mennesker føler usikkerhet, sier den afghanske utenriksministeren.

— Dersom noe slikt skjer, rettet mot enhver religiøs tro, uansett om det er islam eller andre religioner, så må det fordømmes på det sterkeste. Dette bør ikke være akseptabelt for dem som lever i demokratiske samfunn, sier Abdullah.

Minst 15 mennesker ble drept under rasende opptøyer i Afghanistan i mai 2005. Opptøyene ble utløst av en artikkel i Newsweek der det ble hevdet at amerikanske fangevoktere hadde i Guantanamo-leiren hadde spylt Koranen ned i toalettet.