Lewis «Scooter» Libby, som er rådgiver for visepresident Dick Cheney, fikk derimot vite at han kunne bli siktet i løpet av dagen. Saken gjelder lekkasjen som førte til at hele verden fikk vite at Valerie Plame var agent for etterretningstjenesten CIA.

Hele det politiske miljøet i USA var fredag spent på hva spesialetterforsker Patrick Fitzgerald ville gjøre. Noen spådde at Fitzgerald ville reise siktelse mot flere personer på topplan i Det hvite hus, mens andre mente at etterforskningen blir avsluttet uten siktelser.

Enhver siktelse vil ifølge politiske observatører være nok et alvorlig tilbakeslag for Bush. Presidenten sliter allerede med en svært upopulær krig i Irak, og fikk en ny skuffelse torsdag da hans kandidat Harriet Miers sa nei takk til å bli høyesterettsdommer.

Hvis et medlem av staben i Det hvite hus blir siktet, er det ventet at hun eller han straks vil søke om avskjed. Bush vil deretter forsøke å oppsummere saken i en fjernsynstale til det amerikanske folk, og dermed legge den død, spådde observatørene fredag.