I et brev til Beograd-avisen Nedeljni Telegraf hevdet Karadzic at hans politikk under krigen i Bosnia ikke førte til massakrer og at de bosniske serberne hadde anstrengt seg for å unngå å gjøre noe galt.

Den tidligere bosnisk-serbiske lederen er ettersøkt av krigsforbrytertribunalet i Haag for sin rolle i krigen, blant annet drapene på 7000 muslimer i Srebrenica i 1995, den verste massakren i Europa siden annen verdenskrig.

Brevet var et svar på anklager fra en EU-tjenestekvinne om at den serbisk-ortodokse kirken hadde beskyttet Karadzic og velsignet ham for å ha utført massakrer.

Uttalelsene fra en leder for en komité i EU-parlamentet, Doris Pack, var gjengitt i avisen Politika. Hun oppfordret da kirken om å be om unnskyldning for å ha velsignet Karadzic hver gang han sto for en massakre.

"Alle ærlige mennesker vet at det verken fant sted massakrer som følge av vår politikk, eller at det var noen velsignelse," skriver Karadzic.

Karadzic har levd i skjul og sjelden uttalt seg offentlig siden 1996, ikke minst fordi NATO-styrkene i Bosnia har ordre om å arrestere ham.

(NTB)