— Kapteinen var den eneste sjømannen og ikke kvalifisert for å føre skipet. Vi har pågrepet ham og hans assistent, sier en representant for påtalemyndigheten i Bahrain.

Blant de omkomne er 21 indere, 13 briter, fem sørafrikanere og fem filippinere. 67 personer er reddet opp fra vannet, og redningsmannskap lette fortsatt etter to savnede lørdag formiddag.

Cruiset ble arrangert for å feire ferdigstillelsen av et svært prestisjefylt byggeprosjekt, de to tvillingtårnene i Bahrains World Trade Center.

Men allerede før båten la fra kai i nærheten av Marina Club ved Manama, var det noe som ikke stemte. Ifølge overlevende vippet båten fra side til side, og glass og flasker falt ned fra bordene allerede før turen begynte.

To timer senere kantret båten idet den gjorde en skarp sving. Ifølge kapteinen skjedde ulykken fordi for mange mennesker hadde samlet seg ved ripa på den ene siden.

Båten har to dekk, og kapteinen skal tidlig ha bedt passasjerene om å gå ned slik at båten ble mer stabil. Båten skal ha vært registrert for 100 passasjerer, men ifølge tjenestemenn var 126 personer om bord da ulykken skjedde.