Rundt 200 maoister bordet toget i delstaten Jharkhand og tvang det til å sette kurs for Latehar, et område der opprørerne står sterkt.

De maoistiske opprørerne hevder å kjempe for rettighetene til jordløse arbeidere og fattige bønder, og de har trappet opp angrepene i det sentrale og østlige India de siste ukene.

Noen timer etter kapringen opplyste politiet at passasjerene på toget var frigitt, men det er uklart om opprørerne fortsatt befinner seg om bord.

Maoister har også tidligere kapret tog i India, men forlater dem vanligvis etter noen timer, uten at noen kommer til skade.

Torsdag startet valget på ny nasjonalforsamling i verdens største demokrati, et maratonvalg som strekker seg over en hel måned og der 741 millioner mennesker har stemmerett.

Maoistiske opprørere anklages for å ha utplassert en landmine som kostet fem valgfunksjonærer livet på valgets første dag, og elleve politifolk er siden drept i områder der opprørerne er aktive.

Statsminister Manmohan Singh betegner de maoistiske opprørerne som Indias største sikkerhetsutfordring. Rundt 500 sivile og politifolk ble drept i sammenstøt mellom politi og opprørere i 2008.