Mannen er nå i politiets varetekt, og passasjerene skal avhøres før de overleveres til innvandringsmyndighetene, ifølge amerikansk politi.

Dermed endte dramaet, som pågikk i over et halvt døgn, godt.

Liten gutt

Den antatte kapreren hadde med seg en liten gutt som så ut til å være en slektning da han kom ut av flyet.

— Det så ut til at de var i familie. Da den lille gutten ble satt ned på rullebanen, holdt han seg fast i mannens ben, sier Steve Torrence, talsmann for politiet i Key West.

Flyet tok tidligere tirsdag av fra flyplassen utenfor Cubas hovedstad Havana, og senere bekreftet amerikanske luftfartsmyndigheter (FAA) at flyet hadde landet i Florida.

Flyet hadde 25 passasjerer og et mannskap på seks om bord da det fløy fra Cuba til USA, ifølge FAA-talsmann Christopher White.

FBI-tjenestemenn var allerede på plass på den amerikanske flyplassen da flyet landet.

Forlot flyet

Mange av passasjerene, blant dem flere barn, forlot det kaprede flyet et par timer før det tok av fra Cuba. Gruppen ble brakt bort i en buss etter å ha kommet seg ut av flyet som opprinnelig hadde 46 personer om bord.

En mann, trolig bevæpnet med håndgranater, kapret natt til tirsdag passasjerflyet. Da han tok kontroll over maskinen befant det seg 46 personer om bord, inkludert mannskapet.

Kapreren krevde å bli fløyet til Miami i Florida, men flyet måtte lande i Havana på grunn av mangel på drivstoff. Flyet skal ha fått etterfylt drivstoff tirsdag formiddag.

Andre gang

Maskinen ble kapret da den var på vei til Havana fra Nueva Gerona på Isla de la Juventud, 150 kilometer sør for Havana. Det var ingen aktivitet rundt flyet etter at det hadde landet, og flyplassen var stengt mens myndighetene forsøkte å løse episoden på fredelig vis tirsdag.

For to uker siden kapret en gruppe cubanere et DC-3-fly med 36 passasjerer om bord og tvang det til å fly til Key West i Florida. Flyet fløy den samme ruta som flyet som ble kapret tirsdag. De seks kaprerne ble arrestert i USA og flyet og passasjerene returnert til Cuba.

(NTB)