Flyet ble meldt savnet mandag, etter at det først hadde sendt ut nødmeldinger. Tirsdag formiddag meldte politiet at flyvraket var funnet, og en talsmann for flyselskapet hevdet at det var funnet tolv overlevende. Men det viste seg at disse meldingene var falske. Politiet og andre myndighetsrepresentanter beklaget at de hadde feiltolket informasjon fra en lokal landsby.

Indonesisk presse gikk onsdag hardt ut og beskyldte myndighetene for å lyve. Fortvilte pårørende uttrykte sinne og frustrasjon, etter at meldingene om overlevende viste seg å være falske.

Etter en dag med forvirrende og motstridende informasjon, gjenopptok redningsmannskapene onsdag morgen letingen både fra lufta, til lands og til vanns. Letingen ble konsentrert om de vestlige delene av øya Sulawesi og farvannet utenfor, der flyet befant seg da det mandag forsvant fra radarskjermene.

Letingen onsdag morgen var hemmet av fortsatt kraftig regn og dårlig sikt.

Boeing 737-flyet tilhører det indonesiske lavprisselskapet Adam Air. Det var på vei fra Surabaya på Java til Manado på øya Sulawesi mandag ettermiddag da radiokontakten ble brutt.

Det hadde 96 passasjerer og et mannskap på seks. Blant passasjerene var elleve barn. Tre av passasjerene var amerikanere, en far og hans to døtre. Alle de andre skal ha vært fra Indonesia.

DADANG TRI
STRINGER/INDONESIA
STRINGER/INDONESIA