I formiddag meldte Reuters at de to svarte boksene fra Flight 17 skal ha blitt funnet.

Separatistleder Aleksander Borodai sier de er i Donetsk og "under kontroll".

— Noen deler av flyet, sannsynligvis de svarte boksene, ble funnet. De er fraktet til Donetsk og de er i vår oppbevaring, sier Borodai, som leder den selværklærte Donetsk People's Republic, til nyhetsbyrået.

LES OGSÅ: Maarten skulle vært med ulykkesflyet.

196 funnet

Ukrainske letemannskaper er nå på plass og i arbeid på ulykkesstedet til Malaysia Airlines Flight 17 , nær landsbyen Hrabove i det østlige Ukraina, som har vært preget av rot og usikkerhet i flere dager.

Mannskapene skal ha lokalisert 196 av de totalt 298 omkomne. restene av det styrtede flyet skal være spredt utover et område på 34 kvadratkilometer.

LES OGSÅ: 80 barn døde i flystyrten

Plyndret lik

Før helgen ble det meldt om kaotiske tilstander på krasjstedet. Flere av likene skal ha blitt fraktet bort, og mange medier meldte om utstrakt plyndring av passasjerenes eiendeler.

Ukrainske myndigheter anklaget i går de pro-russiske separatistene for å ha fraktet unna 38 av de døde passasjerene til likhuset i Donetsk. De hevdet også at opprørerne ødela bevismateriale.

Tungt væpnede og maskerte opprørssoldater vokter ulykkesstedet, og en observatør fra OSCE (Organisation for Security and Cooperation) sa i går at de var lite samarbeidsvillige, ifølge CNN.

Frivillige hjelper

Søndag skal hjelpemannskapene ha fått assistanse fra frivillige som har kommet fra nærliggende gruvebyer med busser, ifølge CNN. De melder at 380 personer fra offisielle hjelpemannskaper nå er i gang med arbeidet på krasjstedet.

Området skal imidlertid fortsatt være uorganisert, og det er usikkert hvor de bortførte likene befinner seg.

— Det virker ikke som om der er noen leder på stedet, sa Michael Bociurkiw fra OSCE til CNN.

Han sa videre at mannskapene ville trenge mer tilgang for å kunne undersøke ulykkesstedet ordentlig.