Hun tok bildet ovenfor på Sentara Grand Hotel i Bangkok, som midlertidig blir brukt til innsjekking for flypassasjerer.

Les også: Elever sitter fast på fjerde dagen

– Det er et forferdelig kaos. Ingen vet noenting, og vi får forskjellige beskjeder hele tiden, sier Fluge.

Familien fra Bergen kjørte i 12 timer fra Phuket til Bangkok for å komme seg hjem, og har klart å få sjekket inn til et fly til København klokken 00.50. Avreise blir fra en militærflyplass utenfor Bangkok.

– Det virker ikke som noen har gyldige billetter, og folk må kjempe for å komme seg frem. Her er det førstemann til møllen, sier Fluge. De traff en annen familie fra Bergen som har vært en uke på overtid i Thailand på grunn av flyplass-kaoset.

Når demonstrantene først forlater stedet, vil det ta minst ei uke å starte opp igjen lufthavna Suvarnabhumi i Thailands hovedstad Bangkok, sier flyplassens administrerende direktør Serirat Prasutanond. Kontrollen av sikkerhetssystemene og IT-systemene er meget tidkrevende, og dersom noe er ødelagt, vil oppstarten drøye ytterligere, advarer han.

– Det vil normalt ta ei uke å kontrollere IT-systemet. Vi må kontrollere systemet om og om igjen, sier flyplassjefen mandag.

Demonstranter fra Folkebevegelsen for demokrati tok seg tirsdag inn på Suvarnabhumi, som er hovedflyplassen i Bangkok. Torsdag tok de seg dessuten inn på flyplassen Don Mueang, og demonstrantene sier de ikke vil forlate flyplassene før regjeringen i landet går av.

Mandag tillot demonstrantene at 37 tomme passasjerfly forlot Suvarnabhumi. I alt 88 fly har vært strandet på flyplassen siden demonstrantene okkuperte den, og aksjonen har hittil rammet om lag 100.000 passasjerer.

Politiet har beordret demonstrantene til å fjerne seg fra flyplassen og sier de nå er i samtaler med demonstrantenes ledere.

Se også: Skutt på direkten

Her fikk familien Fluge sjekket inn: I kaoset på et hotell i Bangkok.
ELISABETH FLUGE