Mennesker over hele verden bestemte seg for å droppe sine bukser på ulike tog på søndag ettermidag.

Etter et enkelt søk på nettsiden youtube dukket det opp flere videoer fra arrangementet.

Folk som ble vitne til de bukseløse passasjerene reagerte på forskjellig vis. Noen brøt ut i latter, mens andre snudde seg bort.

Tusenvis av bukseløse

Hundrevis av bilder ble tatt av de bukseløse i blant annet Mexico, Sverige, Bulgaria, New York City,Sydney, Tyskland, Canada and Shanghai og spredt på sosiale nettsteder som Twitter og Facebook.

Vi prøver og finne på noen sinnsyke ting i folks normale rutiner

Den årlige spøken startet for flere år siden i New York da noen bestemte seg for å ta et lokalt skilt på alvor. På skiltet stod det skrevet «Skjorte og sko påbudt». Bentøyet var ikke nevnt.

Det er teatergruppen «Improv everywere» i New York som viderefører bevegelsen fra år til år, som nå har spredt seg til 59 byer, ifølge den danske nettavisen SN.dk.

Det var etter at arrangemanget ble lagt ut på Facebook har spøken spredte seg ytterligere over hele kloden.

Galskap i hverdagen

— Dette er designet for å være morsomt for dem som tilfeldigvis blir vitne til hendelsen. Vi prøver og finne på noen sinnsyke ting i folks normale rutiner. For oss er byen en lekeplass, sier en Seattle arrangører, Luke Greenway til Assosiated Press.

Deltakere ble oppmuntret til å ha morsomt undertøy, men ikke noe radikalt som string-truse eller lignende følge avisen The Mirror.