Jamal Saleem Jarrah, bankdirektør i en av Bekaa-dalens største banker og Jarrah-familiens leder er den eneste som får lov til å uttale seg om Ziad Jarrah.

Ziad Jarrah var en ung libanesisk mann, som ifølge amerikanske myndigheter satt bak roret på Flight 93 fra United Airlines som 11. september klokken 10.06 styrtet i et skogområde 130 kilometer fra Pittsburgh i Pennsylvania.

Han kom fra en rik og innflytelsesrik familie i Libanon, som i mange år har hatt stor makt i Bekaa-dalen. — Vi er alle lei for det som skjedde med Ziad og det amerikanske folk. Tragedien er umenneskelig, sier Jamal Saleem Jarrah, som imidlertid fastslår at familien er overbevist om at hans nevø ikke har noe å gjøre med terroraksjonen i USA.

— Ziads forlovede, som studerer medisin i Tyskland, snakket med ham i telefonen få timer før flyet styrtet, men linjen ble brutt. Hun har kjent ham i flere år og benekter at han har vært i kontakt med terrorister, sier Jamal Saleem Jarrah.

I ukene etter terroraksjonen dro Jamal Saleem Jarrah og flere av familiens medlemmer til USA, der de startet sine egne undersøkelser. De ville ha svar på sine spørsmål.

— Vi besøkte skolen i Florida, der Ziad fikk flytimer. Både eieren og hans instruktør forsikret at han var en meget tillitvekkende person som aldri hadde uttrykt ekstreme politiske synspunkter eller utvist aggressivitet. Han var aldri i kontakt med flykaprerne, forsikrer Jamal Saleem Jarrah, som siste gang møtte sin nevø få måneder før angrepet på USA, da Ziad Jarrah var i Libanon for å besøke sin far på sykehuset.

— Han var den samme tillitvekkende og stille fyren som vi alltid hadde kjent. Ziad hadde gode manerer. Han har alltid gått på gode, kristne skoler, selv om alle i familien er muslimer, understreker Jamal Saleem Jarrah.

— I vår familie er vi ikke radikale muslimer. Etter studiene på noen av landets beste utdannelsessteder i Beirut reiste Ziad til Tyskland for å videreutdanne seg som flyingeniør.

Utdannelsen får han aldri bruk for. Trolig. Familien Jarrah er nemlig ikke overbevist om at Ziad er død. - Amerikanske myndigheter påstår at Ziad var om bord på flyet som styrtet. Men vi har aldri fått visshet. Vi har aldri sett et bevis, sier Jamal Saleem Jarrah, som ikke utelukker at nevøen ennå er i live.

Jyllands-Posten/Bergens Tidende