Nelas ligger vel 480 kilometer nord for Praia da Luz der jenta var sammen med sin familie da hun forsvant.

En mann og et barn som passet beskrivelsen av Madeleine ble observert idet de kjørte av gårde i en bil fra Nelas, ifølge portugisisk kringkasting. Kringkastingen melder også at det er satt opp omfattende veisperringer forskjellige steder ved byen.

Pedofiliring?

Politiet frykter at den bortførte treåringen Madeleine McCann kan være offer for en internasjonal pedofiliring eller en gruppe som selger barn for adopsjon.

Tirsdag utvidet portugisisk politi nok en gang området der de søker etter Madeleine, som ble bortført fra et hotellrom i forrige uke.

Portugisiske myndigheter har satt inn en spesialenhet som etterforsker organisert kriminalitet, slik at i alt 240 politifolk og brannmannskaper deltar i letingen etter Madeleine.

Avisa Correio da Manha skrev tirsdag at portugisisk og britisk politi mistenker at bortføringen av treåringen kan ha blitt beordret av en pedofiliring, trolig med base i Storbritannia.

Pedofil mann

Ifølge avisa Publico etterforsker portugisisk politi også muligheten for at jenta kan ha blitt kidnappet av en internasjonal gruppe som selger barn for adopsjon.

Etterforskerne skal ha en mistenkt i saken og har laget en fantomtegning til bruk i jakten på vedkommende. Men de har foreløpig ikke tatt sjansen på å offentliggjøre tegningen av frykt for å sette den lille jentas liv i fare.

Den mistenkte som er rundt 35-40 år gammel, ble én uke før bortføringen observert i området mens han tok bilder av barn. Han skal også ha forsøkt å tvinge et barn inn i bilen sin.

Politiet utvidet tirsdag leteområdet til en sirkel som strekker seg 40 kilometer fra hotellet. Samtidig har portugisisk politi kontaktet både det europeiske politinettverket Europol og Interpol.

Flere appeller

De tre britiske politioffiserene som søndag kom til Portugal, opererer nå som kontaktpersoner for Madeleines foreldre Gerry og Kate McCann, som begge er 38 år gamle og arbeider som leger i Leicester.

Ekteparet McCann har så langt kommet med fire TV-overførte appeller til kidnapperne etter at Madeleine forsvant. Forsvinningen skjedde torsdag i forrige uke fra hotellet der den engelske familien oppholdt seg.

Da ekteparet kom tilbake til hotellet ved 22-tiden etter å ha spist middag på en restaurant like ved, fant de vinduslemmen brutt opp og døra åpen. Madeleines tvillingsøsken lå fortsatt og sov.

Politiet har gått gjennom alle rutinene som ekteparet McCann fulgte mens de ferierte. Konklusjonen er at det ikke var første gang barna ble overlatt til seg selv mens foreldrene var fraværende for en kortere periode, skriver avisen Correio da Manha.

SØK: Portugisiske skogvoktere deltar i letingen etter Madeleine.
STR
FORSVUNNET: Britiske Madeleine McCann (3).
STR