Paris: Flygerne i det tyske flyselskapet Lufthansa har avsluttet streiken. Men aksjoner i Frankrike og det britiske flyselskapet British Airways kan skape enda større forstyrrelser i flytrafikken.

Selv om streiken blant flygerne i Lufthansa er avblåst, vil selskapet først kunne operere normalt igjen fra fredag. Til og med torsdag vil selskapet operere med et redusert antall flyginger, opplyser en talskvinne for Lufthansa.

Frankrike ...

Franske flygeledere innledet en fem dager lang aksjon tirsdag som vil forstyrre flytrafikken i Frankrike og Europa, mens interkontinentale flyginger vil gå som normalt.

... og britene!

Samtidig har kabinpersonalet i det britiske flyselskapet British Airways med over 80 prosent flertall vedtatt å aksjonere for bedre arbeidsforhold i en strid som har pågått lenge. Streiken kan begynne i løpet av 28 dager, men påsken skal ifølge britiske medier være unntatt.

I Lufthansa er det også konflikt mellom selskapet og 16.000 kabinansatte som truer med aksjoner om ikke selskapet innfrir deres krav. Den nåværende avtalen utløper 28. februar.