Halle: De to pendlertogene frontkolliderte i morgenrushet ikke langt fra Belgias hovedstad Brussel mandag.

Det ene toget, som var på vei fra Leuven til Braine-le-Comte, skal ha kjørt på rødt lys, ifølge det belgiske nyhetsbyrået Belga. Også guvernør Lodewijk De Witte i regionen Brabant-Flamand sier det ene toget ikke stanset på rødt lys.

Ett av togene var på vei ut fra stasjonen og det andre på vei inn på samme spor.

15 omkomne er funnet i det ene toget og 10 i det andre, ifølge Jannie Haeck, som er sjef for jernbaneselskapet SNCB. Men antallet omkomne er ikke bekreftet fra annet hold, og flere kilder oppgir at inntil 20 mennesker mistet livet.

150 mennesker skal ha blitt skadd i ulykken, som skjedde i kraftig snøvær.

Kraftig kollisjon

Sammenstøtet var så kraftig at de to lokomotivene ble presset opp i luften, og minst én vogn veltet. Leger utførte amputasjoner på stedet, ifølge myndighetene.

Blodstenkte ofre for ulykken ble fraktet vekk på bårer langs jernbanesporene til ventende ambulanser.

— De to fremste vognene ble totalt klemt sammen, sier 37 år gamle Hambaoui Mounir.

— Jeg befant meg i vognen rett bak. Toget veltet til den ene siden, folk falt over hverandre, det var ikke noe luft og kvinner og barn skrek, sier han.

Omfattende redningsaksjon

En omfattende redningsaksjon ble satt i gang etter ulykken. Passasjerene er blitt evakuert etter ulykken og samlet i en idrettshall i Halle, skriver LaLibre.be.

– Dette er en svart dag for Flandern, sier statsminister i den belgiske delstaten, Kris Peeters.

Belgias statsminister Yves Leterme er på rundreise på Balkan, men reiser hjem tidligere enn planlagt på grunn av ulykken.