Dette høres utrolig ut, men kan ifølge New Scientist være sant.

Skatten omtales som verdenshistoriens største, og skal bestå av enorme mengder Inka-gull.

Robinson Crusoe er en øy utenfor kysten av Chile, og er selvsagt oppkalt etter boken med samme navn. I 1704 strandet nemlig den skotske sjømannen Alexander Selkirk på denne øyen, og det var hans historie som inspirerte Daniel Defoe til å skrive sin berømte roman.

Legendarisk skatt

I mange år har det blitt spekulert i om den spanske sjømannen Juan Esteban Ubilla y Echeverria begravet en skatt på øyen i 1715. Legenden sier videre at en engelsk sjømann ved navn Cornelius Webb fant skatten noen år senere, men begravde den et annet sted på øyen.

Nå påstår Wagner Technologies at de har funnet skatten ved hjelp av kjendisroboten Arturito (oppkalt etter R2-D2 fra Star Wars).

Ifølge The Santiago Times fant roboten i juni et våpenlager som tilhørte høyreekstremister. Og i august fant den liket etter en forretningsmann som hadde vært savnet siden i fjor.

I alle tilfeller går diskusjonen visstnok høylytt om hvem som eier den nyfunne skatten. Myndighetene i Chile påberoper seg å ha alle rettighetene, mens Wagner Technologies påstår ha rett på halvparten av byttet. Denne delen skal de angivelig ha lovet å gi til veldedige formål.