• Om jeg kan få til en avtale med opposisjonen, blir det ingen folkeavstemning, sier statsminister Giorgos Papandreou i en uttalelse som nå er sluppet av den greske regjeringen.

Tre dager etter at den greske statsministeren Georgios Papandreou varslet at foket skulle stemme over EUs redningspakke, kommer det kontrabeskjed.

Nyhetsbyråene AP og Bloomberg melder at regjeringskilder opplyser at den varslede folkeavstemningen nå er skrinlagt.

Nyhetsbyrået AP melder at to kilder «tett på statsministeren» bekrefter at Papandreou har droppet forslaget om en folkeavstemning, men at han ikke vil trekke seg som statsminister.

Det skal fremdeles avholdes tillitsvotering i nasjonalforsamlingen i morgen, og dette vil avgjøre Papandreous — og regjeringens - fremtid.

Den greske regjeringen er villig til å diskutere opposisjonens krav om en samlingsregjering, sier en regjeringstalsmann.

Kjemper for sitt politiske liv

Statsminister Giorgos Papandreou overrasket en hel verden da han tirsdag kveld erklærte at krisepakken for Hellas skal legges ut til folkeavstemning. Mange oppfattet grepet som et forsøk på å skaffe seg ryggdekning.

IMF-sjef Christine Lagarde ga et kontant svar: Hellas får ikke en cent før folkeavstemningen er holdt, slo hun fast onsdag.

Eurokrisen er det sentrale temaet under G20-møtet som nå pågår i Cannes. Aftenposten.no følger møtet minutt for minutt. Se de siste oppdateringene her.

Tidligere i dag meldte BBC at den greske statsministeren trekker seg, noe som kort tid etter ble avvist av Papandreous medarbeidere.

Nå sitter imidlertid regjeringen i krisemøte, etter at flere av Papandreous statsråder har gått ut og sagt at de er sterkt imot hans beslutning om å avholde folkeavstemning om EUs krisepakke.

- Vanskeligere å få tillit

Professor Panagiotis Dimas ved Universitetet i Oslo sier til Aftenposten.no at han uansett tror Papandreou kommer til å gå av i løpet av kort tid.

Han viser til at statsministeren har bedt om et tillitsvotum, som etter planen skal finne sted i morgen. Den greske regjeringen satt torsdag ettermiddag samlet i krisemøte etter at flere medlemmer av regjeringspartiet PASOK gikk ut og truet med å stemme for et mistillitsforslag mot regjeringen.

— I dag er det blitt betydelig vanskeligere for ham å få de stemmene han trenger fra eget parti enn det var i går. Det som skjedde i Cannes i går har vært så ydmykende ikke bare for statsministeren, men for hele landet, at det vil bli vanskelig for en god del av hans partimedlemmer å finne seg i det, sier Dimas til Aftenposten.no.

Sent onsdag gikk IMF-sjef Christine Lagarde ut og sa at Hellas ikke får mer krisehjelp før den planlagte folkeavstemningen om EUs krisepakke var avholdt.

— Etter det som skjedde i går, er dette det eneste logiske. Å holde folkeavstemning om euro har aldri vært noe tema i gresk politikk – det er helt fjernt. Det folket har reagert på, er regjeringens håndtering av krisen. Mange har begynt å mistenke at denne regjeringen ikke er best egnet til å få landet ut av krisen, sier Dimas.

Torsdag ble det klart at flere av Papandreous ministre er sterkt imot hans beslutning om å avholde folkeavstemning om EUs krisepakke.