Få timer etter angrepene på Pentagon og World Trade senter gikk bensinprisene på enkelte besnsinstasjoner til himmels. Og bileiere som hadde hørt rykter om bensinmangel strømmet til pumpene.

Bensinprisene steg umiddelbart i Midtvesten som allerede hadde høye priser på grunn av transportproblemer. I enkelte stater har prisene nå steget til 6 dollar per gallon. Gjennomsnittsprisen på bensin i USA var tidligere 1,56 dollar per gallon melder AP.

USAs største oljeselskaper har frosset bensinprisene i et forsøk på å dempe bekymringene. Men dette ser ut til å ha liten virkning.

— Vi har tilstrekkelige bensinlagere og oppfordrer våre kunder til å opprettholde sitt vanlige handlemønster, sier Exxon Mobils talsmann. American Petroleum Institute bekrefter at landetsv bensinlagre er gode.

I flere stater etterforsker myndighetene tilfeller av overprising av bensin. Delstatsadvokat Mike Moore i Missisippi har bedt guvernør Ronnie Musgrove å erklære untakstilstand som vil gjøre det mulig å rettsforfølge som setter opp prisene på bensin.

HAMSTRER BENSIN: Bileiere som hadde hørt rykter om bensinmangel strømmet onsdag til stasjonene (Scanpix)