Søndag sprengte Abdulwahab seg selv i luften i den travle Bryggargatan i Stockholm sentrum. Dette er første gang en selvmordsbomber har aksjonert i Skandinavia.

Hyllest Politiet tror bomben på mannens kropp detonerte for tidlig, og at målet var å ramme en større folkemengde. Bombeeksperter fra FBI bistår nå svensk politi i å analysere rester av bomben.

Den irakiskfødte 28-åringen og konen flyttet fra Sverige til Luton i 2001. Paret fikk to døtre i henholdsvis 2006 og 2008, og i fjor sommer fikk de en sønn. Gutten fikk navnet Osama, skriver Aftonbladet.se.

Navnet er ifølge Telegraph en hyllest til al-Qaida-leder Osama bin Laden.

Kan være tilknyttet terrornettverk Nå jobber den britiske sikkerhetstjenesten, MI5, for å finne ut om Abdulwahab var i kontakt med terrorister i Storbritannia, og videre var del av et terrornettverk.

I tiden irakeren bodde i Luton skal han ha blitt stadig mer religiøs og vist økende interesse for radikal islam. 28-åringen ble i 2007 kastet ut fra et islamsenter etter å ha prøvd å rekrutterer folk til jihad.

Abdulwahab kommer fra tettstedet Tranås, som ligger nordvest for Jönköping i Småland. Han kom til Sverige da han var ti år gammel i 1992. Han kom fra et krigsherjet Bagdad, som hadde vært i mange års krig med Iran og Kuwait-krigen hadde begynt.