Navnevalg med inspirasjon fra Facebook er nyeste bilde på den enorme innvirkningen det sosiale mediet har i folks liv.

Facebook Jamal Ibrahim, født i februar, skulle være et bilde på det sosiale mediets rekkevidde og mobiliseringskraft under revolusjonen i Egypt, som har vel 5 millioner brukere.

— Moderne

Mindre revolusjonært, men like fullt symboltungt, har en israelsk jente nylig fått en lignende skjebne.

«Like Adler» er nemlig nyeste tilskudd på Facebook-stammen, og navnevalget henspiller snarere på den utvetydige, men stilltiende «tommel opp»-funksjonen på Facebook.

Ved å trykke på Like-knappen uttrykker brukere positiv respons på for eksempel bilder, linker og statusoppdateringer.

— Vi ønsket oss et moderne og innovativt navn. Det er en slags ekvivalent til 'ahava', som betyr kjærlighet. For oss er det en måte å si 'elsker' til vår fantastiske datter, sier foreldrene, Lior og Varit Adler, bosatt utenfor Tel Aviv, ifølge Huffington Post.

Lillesøster til «Pie»

De understreker at navnevalget hverken er geip eller reklame.

At foreldrene lar elementer fra hverdagen avgjøre navnevalg, bekreftes av at deres andre datter heter 'Pie', etter den engelske matretten, mens en annen er oppkalt etter honning, med det hebraiske navnet 'Vash'. Denne gangen var de innom flere kinesiske navn, men kom frem til at 'Like' hadde en langt finere klang.

Reaksjonene har, ifølge barnefaren, så langt vært svært blandede. Mens enkelte nektet å tro det var sant, var andre raskt ute med å bokstavelig talt gi tommelen opp:

— Da jeg postet et bilde av henne med navnet på Facebook, trykte 40 personer på Like-knappen. Det er mye når jeg kun har drøyt 100 venner, sier Lior Adler.

Hva mener du om navnevalget? Si din mening her!

facebook_m633c5f4dk12dce01d754km7fff[1].jpg
ILLUSTRASJON